Eelco Boomsma nieuw vestigingshoofd Vertegenwoordiging van Nederland in Philipsburg

Philipsburg – Eelco Boomsma (48) wordt het nieuwe vestigingshoofd van de Vertegenwoordiging van Nederland in Philipsburg en tevens de Plaatsvervangend Vertegenwoordiger van Nederland in Sint Maarten. Boomsma volgt Chris Johnson op, die eerder dit jaar vertrok bij de Vertegenwoordiging van Nederland, en begint met ingang van 6 januari 2025 aan zijn werkzaamheden in Sint Maarten.

Eelco Boomsma nieuw Vestigingshoofd Vertegenwoordiging van Nederland in Philipsburg

Boomsma was van 2020 tot 2024 werkzaam als Ambassaderaad Strategie en Regionale Zaken bij de Nederlandse Ambassade in Singapore, bekleedde in Nederland diverse functies bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties op het snijvlak van politiek, bestuur en internationale samenwerking. Eerder werkte hij onder andere ook op de Nederlandse ambassades in Cairo en Parijs. 

Hij studeerde Archeologie en Cultuurgeschiedenis van Midden- en Zuid-Amerika aan de Universiteit Leiden, waar hij na veldwerkonderzoek op de eilanden Guadeloupe en Marie-Galante afstudeerde in de Caribische Archeologie. Eelco heeft tevens een Masters in History of International Relations, behaald aan de London School of Economics.

“De relatie tussen de vier landen van het Koninkrijk is belangrijk en gebaat bij een sterke vertegenwoordiging die goed samenwerkt. Ik zie er dan ook naar uit om met het team in Sint Maarten deel uit te gaan maken van het netwerk van Nederlandse Vertegenwoordigingen in de Landen en de verbinding te zoeken met partners in Aruba, Curaçao en Sint Maarten”, zo stelt Boomsma.

Edson Hato, Vertegenwoordiger van Nederland in Aruba, Curaçao en Sint Maarten, kijkt uit naar de samenwerking met Boomsma.

“Ik kijk er naar uit om samen met mijn gehele team, verspreid over de landen, nóg meer als brug te fungeren om de relatie tussen de Landen in het Caribisch deel van het Koninkrijk en Nederland te versterken. Eelco is een goede aanvulling op dit team en ik wens hem heel veel succes toe.”